iq magazine
RE:VIEW
CARS
Περνα ΚΤΕΟ μονος σου

Tις καλές εποχές το έταζαν οι μεσοαστοί στα παιδιά τους ως έπαθλο για την επιτυχία στις πανελλαδικές. Με την κρίση μην περιμένεις τέτοια μεγαλεία, αλλά ακόμη και το σαραβαλάκι της οικογένειας να σου κάτσει για τη φοιτητική σου ζωή, θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό. Το φιλαράκι σου θα σε ξελασπώσει αρκετές φορές, όταν αργοπορήσεις στο πρωινό σου μάθημα ή όταν θα θέλεις να πας εκδρομή στις γύρω πόλεις με την παρέα σου ή τέλος όταν θελήσεις να δοκιμάσεις τις σεξουαλικές σου αντοχές μέσα -πάνω-κάτω και δίπλα στο καπό. Εσύ, το μόνο που οφείλεις να κάνεις -πέρα από το να το φουλάρεις με βενζίνη- είναι να το φροντίζεις. Και επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, μάθε 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να μείνεις στη μέση του δρόμου.

Riding in:

Λάδια

1Ο έλεγχος των λαδιών είναι από τους πιο σημαντικούς και ταυτόχρονα τους πιο εύκολους που μπορείς να κάνεις μόνος σου! Αφού ανοίξεις το καπό και εντοπίσεις τη μηχανή (δεν πιστεύω να μην ξέρεις που είναι η μηχανή) ακριβώς δίπλα ή λίγο πιο πάνω θα βρεις το δοχείο για τα λάδια! Εκεί θα τραβήξεις την ειδική λαβίδα (σκέψου το κάτι σαν το σπαθί Εξκάλιμπερ) πάνω στην οποία υπάρχει ένδειξη min και max η οποία αφορά την ποσότητα του λαδιού. Για να είναι ΟΚ το αυτοκίνητο σου, η ποσότητα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτές τις γραμμές.

Νερό

2Το νερό του αυτοκινήτου πρέπει να το ελέγχεις συχνά και εννοείται προτού ανάψει το ειδικό λαμπάκι στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Έλεγξε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού ή του παραφλού τακτικά και συμπλήρωσε όποτε χρειάζεται, μόνο όταν η μηχανή είναι κρύα. Το παραφλού είναι ένα υγρό που εμποδίζει την φθορά των αλουμινένιων μερών του κινητήρα, εμποδίζει τη σκουριά στο μπλόκ του κινητήρα, εμποδίζει το πάγωμα του νερού σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς επίσης δεν ανεβάζει (εύκολα) υψηλές θερμοκρασίες.

iq magazine
RE:VIEW
News(v)roooom

Υγρό για τα τζάμια

3Βλέποντας μέσα από το καπό του αυτοκινήτου και συνήθως πάνω- αριστερά θα βρεις ένα άλλο δοχείο το οποίο μοιάζει λίγο με το ψυγείο του αυτοκινήτου αλλά έχει ανάγλυφο το σήμα υαλοκαθαριστήρων. Εκείνο λοιπόν είναι το δοχείο για το νερό τζαμιών το οποίο το συμπληρώνεις είτε με ειδικό υγρό το οποίο αγοράζεις από το βενζινάδικο είτε με νερό βρύσης αραιωμένο με λίγο υγρό τζαμιών από το σπίτι σου!


Λάστιχα

4Τα λάστιχα από το αυτοκίνητο σου είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα ελέγχεις κάθε μέρα πολύ εύκολα με το μάτι. Έλεγξε και τις 4 ρόδες προτού μπεις στο αυτοκίνητο και αν παρατηρήσεις ότι μια ρόδα έχει λιγότερο αέρα από τις υπόλοιπες, πήγαινε κατευθείαν σε έναν βενζινάδικο για αέρα ή σε βουλκανιζατέρ.

C1 το πρώτο σου αυτοκίητο

Το πρώτο σου αυτοκίνητο οφείλει να ταιριάζει στο lifestyle σου. Χρειάζεαι κάτι μικρό, μοντέρνο και αξιόπιστο για να μπορεί να σε πηγαίνει όπου θέλεις. Εννοείται και οικονομικό! Το Citroen C1 μας αρέσει γιατί εκτός από τις ικανοποιητικές του επιδόσεις έχει και χαρούμενη μούρη. Το πιο ενδιφέρον σχεδιαστικά μικρό ξεκινά από 9.685€ και θα το βρεις σε 3θυρη ή 5θυρη έκδοση και αρκετά πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Με 3,46m μήκος και χώρο αποθήκεσης 196 - 780 λίτρα (με πεσμένα καθίσματα), χωράει όλη τη φοιτητική σου ζωή. Καίει μόλις 4,3λιτ/100 και σέβεται το περιβάλλον.

Checkup

― Καλό είναι να κοιτάζεις κάτω από το αυτοκίνητο για κηλίδες υγρών ή λαδιών. Αν χάνεις από κάπου και το προλάβεις γλιτώνεις χρόνο, χρήμα και βελιστοποιείς την ασφάλειά σου.
― Αποθήκευσε κάπου και ξέχνα τα εκεί: 1 φαρμακείο, 1 πυροσβεστήρα, 1 τρίγωνο, γρύλο και μπουλουνόκλειδο (κι εσύ να μην ξέρεις να αλλάζεις λάστιχο όλο και κάποιος περαστικός θα σε βοηθήσει), 1 φακό, αλυσίδες αν είναι χειμώνας.
― Αν δεις κάποιο ασυνήθιστο λαμπάκι να ανάβει ή ακούσεις παράξενο ήχο, τρέχα συνεργείο!
― Έχε μέσα στο αυτοκίνητο το manual του κατασκευαστή, αν χρειαστεί να το παίξεις Μπομπ ο Μάστορας.

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας πατάει γκάζι!

Μην παραξενευτείς αν στο πρωτάθλημα F1 του 2020 δεις στα credits των κατασκευαστών κάποιον απόφοιτο του ΤΕΙ Χαλκίδας. Θα είναι γιατί το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας προσφέρει για πρώτη φορά στη χώρα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο τη «Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων». Νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολύ εξειδικευμένα αντικείμενα σπουδών και να στελεχώσουν στο μέλλον αγωνιστικές ομάδες και τμήματα έρευνας και εξέλιξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην λήψη μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Master of Science (MSc) in Design and Manufacturing of Sports Vehicle Systems. News(v)roooom