iq magazine
RE:VIEW
Books

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν φοιτητές εκεί έξω που χρειάζεται να τους πείσεις για να ξεκινήσουν να διαβάζουν βιβλία. Δηλαδή…αλήθεια τώρα ρε πουλάκι μου; Είσαι φοιτητής, έχεις τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής σου και δε διαβάζεις βιβλία; Δηλαδή, τι κάνεις τόσες ώρες; Πάντως, αν χρειάζεσαι και άλλα κίνητρα, μάθε ότι πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια έρευνα από καθηγητές του The New School της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία η ανάγνωση λογοτεχνίας βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας της «θεωρίας του μυαλού» με λίγα λόγια της κατανόησης του τρόπου σκέψης και των συναισθημάτων των άλλων.

Can you read my mind?
Άλλη έρευνα του πανεπιστημίου του Sussex απόδειξε ότι το διάβασμα βιβλίων είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να ξεπεράσεις στο στρες νικώντας ακόμη και τους πρωταθλητές της χαλάρωσης: μουσική, βόλτα, ένα ποτήρι καφέ ή τσάι. Έχει επίσης αποδειχτεί ότι οι εγκέφαλοι όσων διαβάζουν βιβλία είναι πιο υγιείς και έχουν μεγαλύτερη «διάρκεια ζωής». Απώλεια Απώλεια μνήμης, άνοια, ακόμη και Alzheimer μπορούν να ορούν να αποφευχθούν από ένα γυμνασμένο μυαλό! Θέλεις κι άλλους λόγους; Η ανάγνωση βιβλίων: ― Σε βοηθά να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό σου. ― Σε βοηθά να έχεις καλύτερη αυτοσυγκέντρωση μιας και, σε αντίθεση με τα διάφορα άρθρα και blog posts που καταναλώνεις άκοπα, εδώ πρέπει να έχεις την προσοχή σου επικεντρωμένη στο βιβλίο σου για περισσότερο χρονικό διάστημα. ― Βελτιώνεται η φαντασία σου. Διαβάζεις 2 γραμμές και προσπαθείς να κάνεις εικόνα. Γι’ αυτό πολλές φορές απογοητεύεσαι από τις κινηματογραφικές μεταφορές. Αλλιώς τα φαντάστηκες… ― Το διάβασμα σε κάνει εξυπνότερο, άρα πιο ενδιαφέρον άτομο και ελκυστικό. Για όσο περισσότερα θέματα έχεις άποψη, με τόσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς να συζητήσεις για αυτά. Κατάλαβες; Γκομενο-παγίδα! Αρκεί να μην το παίζεις έξυπνος…

READ ME:

Αν, λοιπoν, καταφερα να σε πεισω, παρακατω σου παρουσιαζω 3 βιβλια που καθε φοιτητες θα πρεπει να εχει
στη βιβλιοθηκη του:

Λεο Μπουσκαλια

Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις

Εκδοσεις Γλαρος

Από τα καλύτερα, από τα πιο δημοφιλή, από τα πιο υπέροχα βιβλία του εν λόγω συγγραφέα. Ο Λέο Μπουσκάλια ήταν καθηγητής παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος στο επάγγελμα (και συγγραφέας). Από τα καλύτερα, από τα πιο δημοφιλή, από τα πιο υπέροχα βιβλία του εν λόγω συγγραφέα. Ο Λέο Μπουσκάλια ήταν καθηγητής παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος στο επάγγελμα (και συγγραφέας). Θεωρώ πως είναι ένα από τα βιβλία που σε «ανεβάζουν», σε αφυπνίζουν, κάνουν τη ζωή σου ομορφότερη θυμίζοντάς σου το πόσο υπέροχη είναι. Πολλές φορές το ξεχνάμε αυτό. Θα σου αλλάξει την οπτική για κάθε τομέα της ζωή σου και θα σου δείξει την φωτεινή πλευρά κάθε κατάστασης. Αφορά την καθημερινή (και όχι μόνο) ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, θα είσαι πιο ευτυχισμένος απ’ ότι είσαι τώρα. Trust me!

Τζωρτζ Οργουελ

1984

Εκδοσεις Κακτος

Το 1984 θεωρείται ως ένα από τα βιβλία που άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία και όχι άδικα. Μπορεί να γράφτηκε από τον Τζωρτζ Όργουελ το 1984, παρ’ όλα αυτά θεωρείται πιο επίκαιρο από ποτέ αφού περιγράφει με ανατριχιαστική Το 1984 θεωρείται ως ένα από τα βιβλία που άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία και όχι άδικα. Μπορεί να γράφτηκε από τον Τζωρτζ Όργουελ το 1984, παρ’ όλα αυτά θεωρείται πιο επίκαιρο από ποτέ αφού περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια το σημερινό κόσμο στον οποίο βαδίζουμε. Ο συγγραφέας περιγράφει το 1948 πώς φαντάζεται ότι θα έχει καταλήξει η κοινωνία στο μελλοντικό τότε έτος 1984. Ένα απλό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα ένα μεγάλο μάθημα ζωής, καθώς είναι αδιαμφισβήτητο πως αυτά που περιγράφονται σε κάποιον βαθμό γίνονται και σήμερα στην δική μας κοινωνία.

ΒΙΚΥ ΣΜΥΡΛΗ

Φοιτητής και στην κουζίνα

Εκδοσεις Μελινο

Ένα βιβλίο που θα λύσει τόσο τα χέρια τα δικά σου, όσο και της μαμάς σου αφού με τη βοήθεια της συγγραφέως θα μάθεις να τρως υγιεινό, φρέσκο, σπιτικό φαγητό μαζί με όλα τα μυστικά της κουζίνας. Γίνε δημιουργικός Ένα βιβλίο που θα λύσει τόσο τα χέρια τα δικά σου, όσο και της μαμάς σου αφού με τη βοήθεια της συγγραφέως θα μάθεις να τρως υγιεινό, φρέσκο, σπιτικό φαγητό μαζί με όλα τα μυστικά της κουζίνας. Γίνε δημιουργικός στην κουζίνα και κατέπληξε την παρέα σου με τις μαγειρικές σου γνώσεις.