iq magazine
:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
KEIMENO ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ
SOCIAL MEDIA:
ΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ «ΚΑΝΕ LOG-OUT ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA». ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ!
ΟΤΑΝ
Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΑ
ΤΗΝ…
#EXETASTIKI

ΕΠΕΙΔΗ, ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΕΙ ΑΙΤΙΑ Η #EXETASTIKI ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ CHAT ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΙΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ SCROLL TO INFINITY ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΤΟΣΟ ΣΕ FACEBOOK, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ TWITTER. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Η #EXETASTIKI ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΑΘΟΡΥΒΑ, ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ.

facebook
Αν είσαι στο Facebook, τότε ξεκίνα να ψάχνεις μέσω της αναζήτησης για πιθανό γκρουπ του τμήματος στο οποίο φοιτάς. Ίσως βοηθήσει και το να ρωτήσεις στην επίσημη Facebook σελίδα της σχολής σου. Το όφελος είναι φυσικά η ανταλλαγή σημειώσεων, η ενημέρωση για παλαιά θέματα, ύλες μαθημάτων, αλλαγές στο πρόγραμμα της εξεταστικής και η επίλυση τυχόν αποριών σε συγκεκριμένα μαθήματα. Θα βρεις αρκετούς συνεργάσιμους φοιτητές, οι οποίοι ίσως εξελιχθούν σε νέες γνωριμίες. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή.

Twitter
Αν πάλι είσαι στο Twitter, τότε το hashtag #exetastiki θα είναι η ψυχοθεραπεία σου. Βρες

παρηγοριά από φοιτητές κάθε τμήματος και σχολής και ξέκλεψε λίγο χρόνο από το διάβασμα για να χαλαρώσεις και να συζητήσεις με άτομα που περνούν το ίδιο δύσκολα με σένα. Κάνει καλό να συζητάς τους προβληματισμούς σου, έτσι δε λένε όλοι οι ειδικοί; Αν δεν είσαι μέλος, μπορείς απλά να παρακολουθείς τη συζήτηση. Θα σου κάνει καλό και σου εγγυώμαι πολύ γέλιο. Σίγουρα πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις καμμένα μεσημεριανά στην tv.

Google +
Ακόμη κι αν δεν έχεις λογαριασμό στο Google+, ωφείλω να σε ενημερώσω για την ύπαρξη Hangouts. Πρόκειται για δωρεάν ομαδικές βίντεο κλήσεις έως και 10 ατόμων. Ξέρεις σε τι καλό εργαλείο για φροντιστηριακό μάθημα μπορεί να εξελιχθεί; Η λύση αυτή προτείνεται για όσους φοιτητές δεν μπορούν να συναντηθούν από κοντά και θέλουν να αξιοποιήσουν το ομαδικό διάβασμα, αρκεί βέβαια να διαθέτουν web κάμερες.

Foursquare/Swarm - Instagram
Για το τέλος αφήνω τα Foursquare/Swarm και Instagram. Με τα πρώτα μπορείς να μάθεις σε τι αναγνωστήρια ή βιβλιοθήκες διαβάζουν οι φίλοι και συμφοιτητές σου, έτσι ώστε να τους επισκεφτείς ή να πάτε παρέα για διάβασμα. Με το δεύτερο μπορείς να ζήσεις την #exetastiki μέσω φωτογραφιών, όπως για παράδειγμα να δεις ένα καλό σκονάκι ή βιβλία, πολλά βιβλία. Αλλά και να ανεβάσεις τι δική σου φωτογραφία ή να κανεις το checkin σου. Κάποια στιγμή δε θα είσαι φοιτητής και αυτά τα ντοκουμέντα θα σου προκαλούν νοσταλγία.


Μην περιμένεις φοιτητή τα Κοινωνικά Δίκτυα να σε περάσουν στο μάθημα. Όπως προείπα, αποτελούν εργαλεία για να σε βοηθήσουν. Το διάβασμα όπως και να ‘χει, δεν το γλιτώνεις…